Бюджетът за януари може да е на излишък за първи път от 2009 г. насам

Бюджетът за януари може да е на излишък за първи път от 2009 г. насам
Владислав Горанов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Между 400-500 млн. лв. повече приходи ще постъпят в бюджета за януари 2015 г. спрямо януари 2014 г., а също така е много вероятно за първи път от 2009 г. насам бюджетът за този месец да бъде на излишък, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в Пловдив.

„Това е добра новина и добра тенденция, защото показва, че усилията, които полагаме са в правилна посока, също така и скритите резерви в сивата икономика трябва да бъдат извадени“, коментира Горанов.

Министърът очаква, че приходът от Агенция „Митници“ ще е със 100-200 млн. лв. повече, спрямо същия период на миналата година.

Министър Горанов коментира още, че „фактът, че се води дебат за пенсионните фондове ще покаже истината и хората ще започнат да се интересуват от темата, защото години наред имаше пълно мълчание и много от осигуряващите се не знаят в кой фонд са разпределени“.

„Когато говорим за милиарди левове спестени средства на хората, които ще се управляват дълги години, трябва да сме много чувствителни към това как се управляват и дали целите на това спестяване – а то е да имат доход, когато вече не могат да се трудят, ще бъдат постигнати, защото при 40 години управление на една инвестиция и при слабо развит капиталов пазар рисковете са големи“, допълни финансовият министър.

#Владислав Горанов #Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"