Серина Уилямс триумфира с шеста титла от Аустрелиън Оупън

Серина Уилямс триумфира с шеста титла от Аустрелиън Оупън
A A+ A++ A

Американската първа ракета Серина Уилямс се окичи за шести път с титлата от Аустрелиън Оупън след като се наложи в оспорван двубой с претендентката от Русия Мария Шарапова. Резултатът от финала, завършил преди малко, бе 6-3, 7-6(5).

Решаващият мач от женската схема бе от изключително високо ниво, като и двете тенисистки се представиха страхотно. В крайна сметка световната номер 1 успя и този път да се наложи над рускинята и вече води с 17 победи от 19 мача между двете.

Серина влезе по-добре в двубоя и постигна пробив в откриващия гейм, но постепенно Шарапова изравни играта. При 3-2 в полза на американката над Мелбърн заваля дъжд и двубоят бе прекъснат, за да бъде затворен покривът над Род Лейвър Арина. Паузата не се отрази добре на Маша, като след нея тя допусна още два пробива и в крайна сметка Уилямс поведе след 6-3.

Втората част бе образец за тенис на най-високо ниво, като двете впечатлиха дори ако бъдат мерени по стандартите на мъжкия тенис. Шарапова показа огромно желание за борба и се измъкна от няколко тежки ситуации, като при 4-5 спаси мачбол с максимално рискова и феноменално изпълнена атака.

В крайна сметка пробив във втория сет нямаше и се стигна до тайбрек. Там Уилямс наложи контрол и стигна до нови 2 мачбола при 6-4. При първия Маша повтори упражнението и с уникална атака стигна до успех. Вторият мачбол бе при сервис на Уилямс, като тя реализира ас по диагонала, но топката бе закачила мрежата. Американката се събра и отново сервира на същото място, и отново не оставяйки шансове на съперничката си, за да стигне до победата след час и 51 минути.

Статистика и на двете бе повече от впечатляваща, но над всичко бе страхотният сервис на Уилямс - тя завърши мача с умопомрачителните 18 аса, а към тях добави 35 уинъра срещу 25 непредизвикани грешки. Шарапова също завърши с положителен баланс - 21 печеливши удара и 15 грешки, записвайки 5 аса.

Серина Уилямс стига до 6-та титла от Аустрелиън Оупън и общо 19-та от турнирите от Големия шлем. Тя взима чек за 2,4 милиона долара, както и 2000 точки за световната ранглиста. Шарапова си осигури 1,2 милиона долара от наградния фонд и 1300 точки.

#Серина Уилямс #спечели #Аустрелиън Оупън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"