Томислав Дончев обеща помощи за щетите във Вършец

Томислав Дончев обеща помощи за щетите във Вършец
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В петък срещу събота Вършец беше ударен от ураганен вятър, който изкорени дървета, събори керемиди и разпиля покъщнина. Вековни борове в градския парк са паднали жертва на стихията, беше обявено бедствено положение.

Заради паднали дървета много от пътищата в общината са били блокирани през нощта, но до обяд са разчистени от екипите на пожарната и на общината, уточни кметът Иван Лазаров.

Вицепремиерът Томислав Дончев посети Вършец и разгледа пораженията от ураганния вятър. Той заяви, че за щастие няма човешки жертви и пострадали, а държавата ще помогне на община Вършец за възстановяване на щетите от бурята. Дончев обяви, че се готви закон за подпомагане на частни стопани, пострадали от бедствия. В определен размер ще бъде помогнато и на хора от Вършец, чиито покриви са били отнесени от стихията, обяви Дончев.

Областният управител на Монтана Ивайло Петров съобщи, че към момента пътищата до всички села в региона са разчистени.

Все още няма електричество в част от селата на общините Вършец, Берковица, Георги Дамяново и Чипровци, но екипи на CEZ от Монтана, Враца и Видин работят за възстановяване на прекъснати от вятъра далекопроводи.

#Вършец #Иван Лазаров #Томислав Дончев #Монтана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »