Бареков отчете съюза с Лидер като "най-голямата грешка"

Бареков отчете съюза с Лидер като "най-голямата грешка"
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

„Допуснахме една грешка, когато през лятото трябваше да намерим стабилен партньор, с който да се явим на изборите, получихме предложение от партия „Лидер” и му дадохме избираеми места”. Това заяви екс лидерът на ББЦ и настоящ евродепутат Николай Бареков е ефира на Нова телевизия.

По думите му обаче нещата са се променили след изборите. „Ние бяхме ракета-носител за Лидер. Оказа се, че след изборите Ковачки реши, че иска да се върне в политиката“, обясни Бареков.
Той все пак отрече да има личен конфликт между него и Ковачки. „Съветът ми е да остави депутатите да работят спокойно в парламента", заяви Бареков и допълни, че за първи път бизнесмен разполага със собствена парламентарна група.

Той припомни, че е европейски депутат и не отрече, че може да бъде възприеман и като емигрант от страната си, защото не живее в България в последно време.Той сравни своята партия „България без цензура” с гръцката партия СИРИЗА, но уточни, че не е бил признат за опозиция на управляващите в последните години.

Що се отнася до критиките, които бяха отправени от Нешка Робева към него, Бареков заяви, че те не са верни. „Не съм предал нашите избиратели“, посочи Бареков. Той е на мнение, че думите на Робева са били по-скоро „майчински” и „доброжелателни”. Той съобщи, че известната треньорка не е получавала големи пари от него за кампанията.

По думите на Бареков избирателите на ББЦ са се върнали към Реформаторския блок, след като е станало ясно, че именно те ще са бъдещия коалиционен партньор.

„Когато реформаторите бяха в застой избирателите им дойдоха при нас. След 1 месец, когато ние западнахме, те се върнаха в РБ, защото стана ясно, че те ще са отглеждани като бъдещия коалиционен партньор“, заяви Бареков.
Той коментира и делото „Костинброд“, но отново не посочи източниците си.

„Получих информацията от 2 места, направих си моето журналистическо разследване за краткото време, което имах и разбрах, че е вярна“, каза Бареков. По думите му обаче, той нито веднъж не е викан за свидетел по това дело.

#Николай Бареков #евродепутат #лидер #грешка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »