Топадвокат прибран в ареста за поръчка на палежи

Топадвокат прибран в ареста за поръчка на палежи
A A+ A++ A

Топадвокатът по застрахователни дела Владимир Елдъров е арестуван по обвинения в поръчка за палеж на три автомобила и сграда.

Юристът е задържан в петък привечер в дома му в Марково, пише "Марица". Разследващите са иззели папки с документи, предоставени от задържания.

Издадена е 72-часовата прокурорска заповед за задържане. Очаква се във вторник окръжната прокуратура да поиска от съда да му бъде наложен постоянен арест.

Името на Владимир Елдъров нашумя, след като бе изобличен в медиите за кражба на обезщетения при катастрофи. Наследници на загинали при катастрофи са били издирвани от адвоката чрез посредник, уговаряни са да го упълномощят да води дела от тяхно име, а впоследствие обезщетенията от застрахователните компании са били превеждани не на близките, а на адвоката.

Елдъров е син на един от най-търсените адвокати по наказателни дела Красимир Елдъров.

"Не мога да коментирам това, което става по друг начин, освен да припомня, че всеки е невинен до доказване на противното", каза пред „Марица” бащата на арестувания. юрист адвокат Красимир Елдъров. Той е препоръчал защитата на сина му да поеме един от най-добрите специалисти по наказателно право Йордан Давчев.

Според разследващите адвокат Елдъров-младши е поръчвал на трима души да палят автомобилите и сградата на свои конкуренти в бизнеса. Проверява се съпричастност са палежа на джипа на адвокат Иван Иванов, както и на подхвърления заклан петел в автомобила на адвокат Димитър Деков.


#адвокат #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"