1000 мъже от Столипиново уредиха етническа партия

1000 мъже от Столипиново уредиха етническа партия
Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

Над 1000 жители на ромската махала в Пловдив - Столипиново, учредиха партия "Движение за благоденствие и възход". Турска реч звучеше в конгресния център на панаира, всичко стана при закрити врати и информация за събитието не бе предоставена, пише "24 часа".

Тълпи от мъже заприиждали около 11 часа, но по думите им не знаелие знаем за какво са там. На няколко места във фоаието ги отмятали по списъци.

"Ще се борим за подобряване на състоянието на хората, които са в неравностойно положение", обяснил пред изданието Октай Шериф, един от активистите на новата етническа партия. Той каза, че е напуснал ДПС. Работи в социалната дирекция на пловдивската община още от времето на бившия кмет Славчо Атанасов.

"Дервиш ага, Дервиш ага", викнали присъстващи към друг фактор в новата пария - Дервиш Хасан, който оглавил контролния съвет. За председател избрали Емил Иванов, бизнесмен от Столипиново.

", но отказаха подробности с какво точно се занимава. Той самият също не застана пред екипа ни. Дервиш Хасан увери, че в 15 часа официално ще дадат пресконференция. В 14,30 ч. в конгресния център беше празен.

"Преди Нова година се събрахме и решихме да вземем живота и съдбите си в свои ръце. Затова създаваме тази партия. Ще участваме в изборите. Нашата централа ще е в Пловдив. Няма да ни налагат този или онзи за кого да гласуваме. При нас ще бъде истинска демокрация", заявил пред делегатите новоизбраният председател.

В речта си изтъкнал, че "нашите деца завършват 12-и клас, а не могат да си напишат името, нито да си намерят работа". Бърза помощ влизала в етническите квартали само с полиция. Иванов поискал нови жилища и терени за строителство.

Част от присъстващите обясниха, че "Движение за благоденствие и възход" щяла да е алтернатива на ДПС. "25 г. нашите хора нищо не са видели от тази организация и доста са разочаровани", допълнил Дервиш Хасан.



#Столипиново #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници