Ген. Атанасов: Главният секретар на МВР да бъде отстранен

Ген. Атанасов: Главният секретар на МВР да бъде отстранен
Ген. Атанас Атанасов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП и ДПС вчера напуснаха демонстративно комисията с обяснението, че някакъв бивш охранител на Борисов бил издънил операцията в „Лясковец“, като по този начин се опитаха да замажат провала на главния секретар Светлозар Лазаров. Недопустимо е всеки служител на МВР да подлежи на дисциплинарно уволнение след несправяне с работата си, а главният секретар - не. Аз винаги съм твърдял, че Лазаров е некомпетентен, заяви председателят на вътрешната комисия в парламента ген. Атанас Атанасов пред Би Ти Ви.

„Лазаров отново е отказал да даде обяснения за провала на операцията в Лясковец, защото се притеснявал да говори пред заседателите. Друго нарушение е използването на СРС-та в продължение на 300 дни по време на протестите срещу правителството на Орешарски“, коментира ген. Атанасов.

Според него, по случая "Лясковец" става въпрос за много ниска компетентност и висока самонадеяност от хората, ръководели операцията. Атанас Атанасов смята, че Светлозар Лазаров е допуснал огромна грешка.

„В момента законът е такъв, че няма как да бъде отстранен главният секретар. Това би се случило при промяна в закона и ще стане“, увери Атанасов.

#Ген. Атанасов #БСП #ДПС #Светлозар Лазаров #Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници