Израелци отгледаха марихуана за деца (ВИДЕО)

Израелци  отгледаха марихуана за деца (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Израелски учени представиха нов вид медицинска марихуана, наречена "Рафаел". Тя няма психоактивни странични ефекти и може значително да помогне на хората, страдащи от епилепсия и други заболявания. Предназначена е за лечение на болести, за които традиционната медицина няма отговор.

Откритието е подходящо специално за деца и много млади пациенти, подчертават учените. Засега този вид марихуана ще бъде достъпен само в Израел.

"Не искаме хората да си помислят, че Израел е страна, която изнася само оръжие и марихуана, каза Майкъл Дор, съветник в министерството на здравеопазването. Израел е водеща страна в медицинското използване на марихуаната и нейните изследвания привличат вниманието на цял свят".

За това свидетелства и договорът за шест милиона долара за сътрудничество между австралийската фирма PhytoTech Medical и Йерусалимския университет в развитието на таблетки с тетрахидроканабинол за медицински цели.

Статистиката показва, че около 20 000 пациенти използват канабис за медицински цели в Израел, а до 2030 г. броят им ще достигне 30 000 души.

#учени #Израел #здраве #марихуана #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"