Украинци: 50 танка са влезли от Русия в Украйна

Украинци: 50 танка са влезли от Русия в Украйна
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 50 танка и друга тежка техника са влезли от Русия на украинска територия през изминалата нощ. Това е съобщил говорител на украинската армия, цитиран от АФП.

Андрей Лисенко е уточник, че около 50 танка, 40 системи за залпов огън „Град“, „Ураган“ и „Смерч“, както и БТР-и са преминали руско-украинската граница при граничния пункт „Изварино“.

По думите на говорителя „врагът продължава да подсилва позициите си в най-опасните посоки – североизточната част на Луганската област и край Дебалцево“.

По-рано днес (12 февруари) след продължили над 16 часа преговори лидерите на Франция, Германия, Украйна и Русия се договориха за прекратяване на военните действия от 00:00 часа на 15 февруари.

"Новата договореност предвижда воюващите страни да изтеглят тежкото въоръжение от фронтовата линия. Украинският парламент трябва да приеме конституционна реформа, която да гарантира правата на хората в Източна Украйна", заяви след срещата руският президент Владимир Путин.

"Успяхме да се договорим за най-главното. Защо преговорите продължиха толкова дълго? Според мен това е свързано с факта, че за съжаление киевските власти до момента отказват пряк контакт с представителите на Донецката и Луганска народна република. Работихме в наличните условия и успяхме да се договорим за доста неща", коментира още той.

 

#танк #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници