Държавната финансова инспекция ще проверява и частните енергийни предприятия

Държавната финансова инспекция ще проверява и частните енергийни предприятия
Валентин Николов
A A+ A++ A

Агенцията за държавна финансова инспекция ще може да извършва проверки и в частните енергийни предприятия, които са на регулирания пазар, каза заместник-председателят на комисията по енергетика в парламента Валентин Николов. Поводът - приетите от комисията промени в Закона за енергетиката.

По думите му в момента тези дружества, които формират цената за крайния потребител, имат търговски дефицит: "Именно с влизането на Агенцията в тези дружества и проверката на разходите им ще се установи дали тези разходи са целесъобразни и дали не са завишени, защото всъщност в момента Държавната комисия за енергийно и водно регулиране само ги констатира на база дадени фактури и предоставени документи. Разбира се, с тези проверки ще се установи как могат да бъдат оптимизирани разходите и на държавните дружества“.

“Проверките, които ще извърши Агенцията за държавна финансова инспекция, ще подпомогнат работата на Комисията за енергийно и водно регулиране, тъй като самата комисия няма право да влиза в дружествата и да проверява разходите им и на практика работи само с документи”, уточни Николов.

Според него тези проверки ще дадат отговор на въпроса има ли нарушение на закона от страна на дружествата.

#Агенцията за държавна финансова инспекция #Валентин Николов #Закона за енергетиката #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници