Цар Киро остава в ареста

Цар Киро остава в ареста
A A+ A++ A

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, остава в ареста, реши Пловдивският окръжен съд. Молбата на защитата и съпругата му (на снимката долу) за комплексна медицинска експертиза беше отхвърлена. Те заявиха, че здравословното му състояние се влошава и той не се лекува както трябва. Кирил Рашков страда от сърдечно заболяване и диабет.

Той сам е споделил, че е викана Бърза помощ в затвора и му е било установено ниво на кръвна захар 18. Защитата изнесе като ново доказателство, че едно от двете шишета с живак, намерени в него, всъщност е пълно с амалгама.

Производството срещу Кирил Рашков от 7 месеца е под наблюдение на Специализираната прокуратура, която събира доказателства за организирана престъпна дейност. До момента не е повдигнато обвинение и по закон, ако до 10 март това не стане, властите са длъжни да освободят Кирил Рашков от ареста.

Срещу Рашков има повдигнати обвинения по 3 члена от Наказателния кодекс. Окръжният прокурор Румен Попов каза, че ще напише жалба до председателя на Специализирана апелативна прокуратура срещу забавянето на обвинителния акт от страна на специализирания прокурор Вергов. Днешното решение ще бъде обжалвана на 26 февруари.

#арест #Цар Киро #Кирил Рашков #прокуратура #съд #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"