Горанов не е склонен да отстъпи за дълга

Горанов не е склонен да отстъпи за дълга
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че няма да отстъпи в предложението си за теглене на 16 млрд. лв. нов дълг.

Горанов посочи, че според него дебатът по въпроса с дълга тече съвсем нормално и след като предостави още аргументи на партньорите в коалицията всичко ще бъде наред.

„Дългът от 12 млрд. лв, ако падне това значи да няма дефицит, което е и моето желание, но едва ли е лесно достижимо. Не съм склонен да отстъпя от сумата от 16 млрд. лв“, заяви финансовият министър.

„Тези цифри са от анализ направен много професионално не от Владислав Горанов, а от една много сериозна държавна машина наречена Министерство на финансите“, обясни той.

По думите му в средата на следващата седмица заемът най-вероятно ще влезе отново за гласуване в парламента.

Той посочи, че до края на тази година имаме да погасяваме сумата от 7 млрд. лв.

Горанов беше категоричен, че докато има дефицит темата за дълга ще стои. По думите му е необходимо да говорим за това, че харчим повече, отколкото изкарваме.

„Дефицитът е 2,5 милиарда лева, аз ще се стремя по всякакъв начин да го намалявам през приходната част, но в края на краищата обществото трябва да разбере, че трябва да харчи толкова, колкото изкарва или да се задължаваме с дългове“, обясни финансовият министър.

#Владислав Горанов #дълг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници