Арестуваха столичен общински инспектор за корупция

Арестуваха столичен общински инспектор за корупция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Взет подкуп е причината служител в отдел „Контрол и регулиране на търговската дейност" на Инспектората при Столична община да бъде арестуван, съобщават от пресцентъра на МВР. 30-годишният мъж е закопчан при полицейска операция, проведена под ръководството на Софийска градска прокуратура. Столична община е съдействала на органите на реда.

Акцията е реализирана в четвъртък след получен в Главна дирекция „Криминална полиция" сигнал от гражданин за поискана от общинския служител парична сума, за да не предприема действия по служба.

Служителят на инспектората е спипан непосредствено, след като получил парите от гражданина. При претърсването у него са открити и иззети над 2500 лева, разпределени на различни места във връхните му дрехи. По думите му, 50 лева от парите били лични, 80 лева - служебни, а за останалите не пожелал да даде обяснение.

По предварителни данни се касае за схема за неправомерно получаване на парични средства от наематели на търговски обекти на територията на столицата, добавят от полицията. Те били изнудвани да плащат на служители на Инспектората при Столична община, за не бъдат съборени помещенията, в които осъществяват търговската си дейност.

За задържания служител е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция".

Криминалистите разследват дали има и други потърпевши.

#полиция #Столична община #подкуп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници