Борисов изненада Татяна Дончева на Сирни Заговезни: Големите противници си прощават

Борисов изненада Татяна Дончева на Сирни Заговезни: Големите противници си прощават
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Дори и най-големите противници трябва да си прощават. Татяна Дончева винаги ми е била противник, но в същото време винаги съм я ценял. Има хора с големи усти, но говорят глупости или е обидно да ги слушаш. С нея сме имали много спорове, но винаги съм уважавал мнението й.

Това каза премиерът

Бойко Борисов,  появил се изненадващо на конгреса

на партията на Татяна Дончева - "Движение 21" в НДК.

Борисов дойде заедно със столичния кмет и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и обяви: "Неслучайно българският народ и религия е отредила един ден дори най-големите врагове или противници да си поискат прошка".

"Когато получихмe поканата с кмета Фандъкова, всички реагираха като нещо

много изненадващо, ама що?

Няма логично обяснение - освен едно, че и най-големите политически противници трябва да си прощават", каза Борисов. Видяхме с отрицанието, с омразата докъде я докараха държавата, продължи Борисов и отчете, че "времената в света са много тежки".

"Предишните години тежки финансови, сега на другата ни граница е война. Въпреки усилията на Франсоа Оланд, президентът Путин и Порошенко, войната не спира", анализира премиерът.

Той не пропусна да коментира и ситуацията в Гърция, като посочи, че "с това отлагане на гръцкия дълг и тези уж компромиси, всъщност

вече няма да се казва Тройката, а трите институции

"Няма да се казва преговори с Тройката, а с трите институции - това е най-голямото постижение на преговорите", обясни Бойко Борисов.

Според него 185 млрд. дълг се връщат с икономии и крупни мерки и няма как по друг начин: "Има теми, които в политиката се изисква разбирателство и на най-големите противници. Затова сме дошли да покажем, че противниците в политиката и хората с други тези не са ни врагове. Когато нещо е важно за държавата - да седнем и да говорим".

Пред гостите на конгреса на "Движение 21" той посочи, че

утре може те да са управляващи

и този диалог трябва да съществува.

Бойко Борисов даде за пример и сегашната конфигурация на правителството, като коментира, че ако преди четири месеца са го били попитали дали такава конфигурация е възможна, той щял да отговори, че това е абсурдно.

#Бойко Борисов #Татяна Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници