Проф. Гайдарски: Цялата ВМА е знаела, че на територията й действа частна клиника

Проф. Гайдарски: Цялата ВМА е знаела, че на територията й действа частна клиника
снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Унищожавани са документи за обществени поръчки във ВМА. За това алармира д-р Емануил Найденов от асоциацията „Млади лекари за ново здравеопазване“ в ефира на Би Ти Ви.

В същото време бившият министър на здравеопазването проф. д-р Радослав Гайдарски посочи, че „цялата ВМА е знаела, че на територията й действа частна клиника“.

„Сигнализирано е. Да източиш 12 млн. от държавната хазна за една единствена клиника в болницата е малко да се иска само оставката, категоричен бе д-р Гайдарски. Не мога да говоря за политически чадър, посочи той, но подчерта: „Трябва на всяка цена да се проверят всички болници“.

Двамата медици коментираха избухналия скандал за действието на фирма, която е 84% собственост на шефката на кожната клиника на военна болница проф. Мирослава Кадурина. А по времето, когато неин шеф е бил ген. Стоян Тонев, частната компания е сключвала договори с болницата. Заради разкритията премиерът Бойко Борисов сне доверието си от Тонев и поиска той да напусне всички постове, които заема като представител на ГЕРБ.

„Много хора са знаели тези неща, но никой не е реагирал. Вярвам, че всичко, което излиза сега, е истина“ коментира Гайдарски и посочи, че трябва да има наказания не само за Тонев, но и да се търсят отговорните по цялата верига.
„Малко е да се искат оставки, ако се докаже, че са източвани милиони. Трябва да се потърсят всички отговорни лица, които не са си свършили работата“, посочи професорът.

От своя страна Найденов попита защо трябва сега да бъде сезирана прокуратурата, при положение, че тя е направила одит. „Ако всичко е било толкова цветущо, защо вследствие на проверката на одита, точно в тези години преди 2007, липсват документи за обществени поръчки“, недоумява младият лекар.

През цялото време обаче бившият министър на здравеопазването д-р Радослав Гайдарски отказваше да седне до д-р Емануил Найденов. Гайдарски се чувствал обиден, тъй като при предишно участие Найденов бил сменил темата на разговора. Найденов обаче бе категоричен, че не просто би седнал до ексминистър, но би му стиснал и ръката.

#ВМА #скандал #Радослав Гайдарски #Стоян Тонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"