Цветанов оправдан за 50-те хил. лева и на втора инстанция

Цветанов оправдан за 50-те хил. лева и на втора инстанция
Цветан Цветанив в парламента, снимка - БГНЕС.
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд (САС) потвърди оправдателната присъда на Цветан Цветанов по обвинението за длъжностно присвояване на 50 хил. лева.

Решението е на тричленен състав на САС с председател Мария Митова и членове Валя Рушанова и Алексей Трифонов. С него апелативните магистрати потвърждават изцяло присъдата на първоинстанционния Софийски градски съд от 26 май миналата година, с която Цветанов бе признат за невинен по обвинение за длъжностно присвояване.

Историята

Бившият вътрешен министър бе оправдан на първа инстанция на делото, по което е подсъдим за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Според обвинението Цветанов през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по Закона за МВР в общ размер на около 50 000 лева.  По това дело Софийският градски съд (СГС) оправда Цветанов. Веднага след това един от прокурорите по делото - Калоян Ангелов, заяви категорично, че тази оправдателна присъда ще бъде протестирана.

#Цветан Цветанив #съд #дело #втора инстанция #оправдан #САС #СГС #Софийският апелативен съд #Орлин Тодоров #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »