Бербатов разби Арсенал

Бербатов разби Арсенал
A A+ A++ A

Димитър Бербатов потвърди високата персонална оценка, която му направи селекционерът на Арсенал Арсен Венгер преди няколко дни, и игра в шампионски стил на терена на лондонските грандове, като с гола си в 53-та минута им остави много малко шансове да се измъкнат достойно от мача.

Медиите на Острова определиха победата на Монако с 3:1 на лондонски терен като "шокиращата", но с уважение в квалификациите. Сам Венгер честити победата на футболистите от Княжеството: "Те постигнаха един перфектен резултат", обяви той на пресконференцията след мача.

"Ние пропуснахме много добри шансове за гол и действахме самоубийствено в защита", призна мениджърът на топчиите.

Монако откри резултата в 38-та минута след удар на Жофри Кондогбия. Изстрелът на полузащитника се отклони от тялото на Пер Мертезакер и не остави шанс на Давид Оспина.

Веднага след почивката Арсенал реагира с няколко много добри положения, но нямаше късмета да вкара. Вместо това Монако организира скоростна контра в 53-та минута. Антони Марсиал напредна отляво и подаде топката на Димитър Бербатов, който отбеляза втория гол.

Това допълнително смути играчите на Арсенал, а Монако събра още по-голямо самочувствие. В 75-та минута Димитър Бербатов отстъпи мястото си на Яник Ферейра Караско.

Нападенията на домакините не носеха острота, но все пак в 91-та минута, след изпълнение на ъглов удар топката попадна у Алекс Окслейд-Чембърлейн, който с хубав удар намали резултата.

Арсенал се втурна да търси изравняване, но елементарно загубена топка в средата позволи на Яник Ферейра Караско да напредне и да вкара трети гол за Монако.

"Сякаш сърцето на отбора отиде в главата и просто така нещата не се получават. Не бяхме достатъчно остри психически, за да влезем добре в този мач. Ние си платихме в крайна сметка за това", констатира Арсен Венгер.


#Монако #Арсенал #Бербатов #Арсен Венгер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници