Веско Eшкенази води големите имена от музиката в НДК (СНИМКИ+ВИДЕО)

Веско Eшкенази води големите имена от музиката в НДК (СНИМКИ+ВИДЕО)
A A+ A++ A

"Веско Eшкенази ще бъде посланик на НДК по света в сферата на класическата музика”, обяви днес Мирослав Боршош. Той каза, че световноизвестният виртуоз е приел предложението да дойде в НДК като ръководител “Международни музикални проекти”.

"Няма да крия, че съм изключително развълнуван - НДК заема специално място в моя живот, тъй като именно тук излязох за първи път на голяма сцена, когато бях едва 17-годишен”, каза Ешкенази. Той заяви, че ще направи всичко по силите си, за да може НДК да реализира заявените високи цели, а големите музикални имена да открият в НДК и София техен нов дом, където да се връщат отново и отново, за да радват постоянно българските слушатели.

Другата голяма новина от днес е концертът на

лошото момче на органа Камерън Карпентър

който пристига за първи път у нас и ще изнесе концерт в НДК на 14 юни. Той е единственият органист в историята с номинация за "Грами" за соло албум (Revolutionary, 2008).

Изключителен музикант, композитор, виртуоз и шоумен, Камерън Карпентър пристига в София със своя уникален и много специален  орган.  Иструментът e лично проектиран от него и изработен по поръчка от пионерите в бранша Marshall & Ogletree. Това е единственият подобен орган - дигитален и мобилен, позволяващ на органиста да пътува и да изнася концерти навсякъде по света.

Само инструментът пътува разпределен на части в два огромни тира от по 7,5 тона, а за да бъде сглобен на сцената са необходими поне три часа и четирима специалисти.

Билетите вече са в продажба на цени от 30 до 100 лв.

37-годишният Камерън Карпентър ще представи All Is Vanity - специална програма в две части, с произведения на Бах, Шостакович, Шопен и др., а също и негови произведения - “Парафрази и аранжименти на песни” от Дж. Гершуин до Патси Клайн и “Музика за един въображаем филм”. Последната той представи за първи път през март 2014 г в Линкълн сентър в Ню Йорк, когато бе и световната премиера на уникалния тур-орган.

Освен в класически симфонични концерти, Камерън често си партнира и с джаз и поп музиканти и артисти. С “изваждането на органа” извън пределите на църквата и концертните зали, младият музикант печели добълнителен брой фенове и става още по-търсен и популярен, особено сред младите.

Материалът е подготвен от Даниел Димитров.

#Веско Ешкенази #Мирослав Боршош #музика #концерт #НДК #Камерън Карпентър #оркестър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници