Шефът на Пирогов: Ние сме убежище на всички нуждаещи се

Шефът на Пирогов: Ние сме убежище на всички нуждаещи се
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шефът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов хвърлил оставка в опит да извоюва по-добри условия за спешната болница и изглежда успя, защото здравният министър Петър Москов не подписа освобождаването му.

В обръщение към здравния министър проф. Миланов се оплаква от "неглижирането на болница "Пирогов", опитите за поставяне на колене на най-социалната болница в страната и убежището за всички нуждаещи се, обръщането на гръб на единствения пристан за мизерстващи и социално слаби без надежда за спасение и заплащане".

"Считам, че постът, който заемам, не отговаря на идеологията на медицинската етика и морал и Ви моля да считате настоящото като молба да бъда освободен от отговорността на изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Пирогов", пише още в обръщението.

Освен от липсата на адекватна подкрепа към лечебното заведение, проф. Миланов се оплаква и от липса на доверие като национален консултант по спешна медицина.   

В ранния следобед от лечебното заведение и от министерството отказваха информация, по-късно в съвместен брифинг Москов и Миланов потвърдиха историята.


#"Пирогов" #проф. Стоян Миланов #оставка #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"