Тялото говори ... в рисунките на Евгения Ботева

Тялото говори ... в рисунките на Евгения Ботева
A A+ A++ A

Галерия "ИКАР" представя родената през 1992 Евгения Ботева, чиято четка вече уверено я откроява с динамичен стил и колорит.

Младата художничка има няколко представяния пред публика. Новата й изложба "Образи" в столичния бизнес център "Платинум" включва колажи, акварели, рисунки, икони и стенописи. В посоката на мита за Икар авторката изследва метафоричната връзка между хората и птиците.

 

Учудващо е как толкова млад човек е създал произведения с такова познаване на човешкия характер, отбелязва критиката.

 

Евгения Ботева завършва специалност „Стенопис“ в Националната художествена академия през 2014 г. Специализира в академията „Белле арте“ в Мачерата, Италия. Носителка е на множество български и международни награди за рисунка, скулптура, стенопис и плакат.

 

За творческото й развитие допринася и атмосферата в артистичното семейство: Евгения е дъщеря на ярката оперна певица Галя Павлова-Ботева, мецосопран, която е и високоценен вокален педагог.

Другата дъщеря в семейството, Цвети, също рисува и пее.

 

Темата на изложбата "Образи" е вдъхновена от емоционалността, състоянието и духa на образа, който е една неизменна част от всяко художествено произведение.

Водена от идеята за "Икар" - крилатият човек, политащ към слънцето, художничката умело прави връзка между хората и птиците, и сякаш търсенията за състояние на модела и неговия вътрешен свят преливат към едно очовечаване и усещане за характер в птицата.

 

В изложбата присъстват и стенописни проекти и визуализации в сакрални и светски пространства.


Изложбата може да посетите от 24.02.2015 г. до 21.03.2015 г.


#изложба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници