Принц Уилям става част от британската Спешна помощ

Принц Уилям става част от британската Спешна помощ
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Британският престолонаследник принц Уилям е все по-близо до новата си професия. През лятото той ще започне работа като пилот на хеликоптер-линейка. Херцогът на Кембридж успешно е взел всички изпити за преквалификацията си и вече е лицензиран пилот на Бърза помощ. Преди да започне да дава смени обаче, внукът на британската кралица Елизабет II ще трябва да премине допълнително практическо обучение.

Уилям "очаква с голямо нетърпение" да започне новата си кариера, заяви говорител на двореца. "Работата ще позволи на херцога да развие оперативния си опит в Кралските военновъздушни сили. Докато беше на служба, той осъществи над 150 операции за издирване и спасяване", съобщи говорител на двореца.

32-годишният принц започна да се обучава в пилотирането на граждански вертолети миналия септември. Уилям ще гледа да постъпи на работа, коато да е по-близо до дома и семейството. Той ще дава дневни и нощни смени като част от екипи на "Бърза помощ", базирани в Кембридж и Норич.

До есента на 2014 г. Уилям служеше в кралските Военновъздушни сили като пилот на военен хеликоптер. В момента престолонаследникът е на четиридневно посещение в Япония, откъдето след това ще отпътува за Китай.

Принц Уилям този път не е придружаван от своята съпруга херцогиня Кейт, която е бременна в седмия месец.

#принц Уилям #Кеймбридж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »