Позволиха на България да прави допинг проби

Позволиха на България да прави допинг проби
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Спортистите ни вече ще могат да бъдат подлагани на допинг проби и у нас. Това стана ясно от думите на спортния министър Красен Кралев в ефира на Нова телевизия.

„България получи правото да изследва спортистите за допинг“, посочи министърът и уточни, че сме получили акредитация и може веднага да започнем да извършваме проби в България.

„Получаването на международен лиценз е по-сложно. Нужно е да бъдат направени 3000 проби, за да докажем, че сме способни да извършваме процедурата", обясни Кралев.

Що се отнася до казуса около изграждането на втори лифт в Банско, той коментира, че в България има недостиг на ски писти и трябва да направим още, за да сме конкурентни.

„За случая „Банско” има междуведомствена комисия, която всеки момент трябва да излезе с препоръка. В дневния ред засега не е включена такава точка. Когато Комисията е готова, тя ще ни уведоми и чак тогава Министерски съвет ще вземе решение", поясни Кралев.

Той изтъкна, че без значение кой е министър на спорта, той трябва да защити позицията на спортната общественост, а тя е, че трябва да се развива ски туризмът във всички български курорти.

#Красен Кралев #спортен министър #допинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »