Българска математичка прослави Пещера в САЩ

Българска математичка прослави Пещера в САЩ
Цвети със семейството си на дипломирането си в Пристън. Снимка: "Марица"
A A+ A++ A

Българска математичка прослави България в САЩ. Специализирано университетско списание в Мидланд, щата Тексас, посвети статия на българката Цветелина Чуралска от Пещера, която има успешен бизнес в  САЩ, съобщава "Марица".

Чуралска завършва математическа гимназия и веднага занимава за чужбина. Миналата година тя приключва магистърската си степен по архитектура в университета "Принстън". В момента има и собствен бизнес, който развива успешно.

В списанието Чуралска разказва за целия път, който е изминала, за образованието, което е получила, и хората, които са помогнали. Още в началото на интервюто казва, че е завършила пазарджишката математическа гимназия "Константин Величков", която е дала отличен старт, и през цялото време е искала да продължи образованието си само и единствено в САЩ. Тя избира колежа в Мидланд случайно. На 6 юли 2006 г. разбира, че тогавашният президент Джордж Буш празнува 60-ия си рожден ден. Това съвпадение с цифрите и многото шестици накуп я карат да прояви любопитство и проверява в интернет откъде е главнокомандващият? Оказва се, че е от Мидланд. Цветелина вижда, че градът предлага чудесен колеж с хубави условия. Кандидатства и е приета. Мечтата за образование в Щатите се сбъдва и тя отпътува за Тексас.

#САЩ #пещера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »