Пускат метрото до Летище София до месец

Пускат метрото до Летище София до месец
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичното метро в участъка до Летище София е готово на 99% и ще бъде пуснато в началото на април. Линията до Бизнес парка е на 96% готова и ще заработи най-късно в началото на май.

Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на строителството на метрото, на която присъства и министърът на транспорта Ивайло Московски.

„Общо 90 хил. души ще ползват допълнително този най-екологичен и модерен градски транспорт", заяви Фандъкова. По думите й от април месец пътуването от летището до центъра на София ще отнема около 20 минути.

„Жителите на ж.к. „Дружба" ще могат да слязат до центъра за 15-16 минути", подчерта Фандъкова.

Изпитанията на влаковете на линията до летището вече са започнали.

Кметът на София обясни, че продължава строителството на участъка на метрото по бул. „Черни връх", продължението на втората линия на метрото до ул. „Сребърна”. Срокът за тази станция и този участък е средата на следващата 2016 г.

„Очакваме до края на годината да започне строителството на третия лъч на метрото в централния участък, който е и най-тежък, от Малък градски театър през централната част на столицата, до ж.к. „Красно село", допълни Фандъкова.

#летище #метро #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"