Полицията готова с две версии за убийството на Боби Белята

Полицията готова с две версии за убийството на Боби Белята
Светлозар Лазаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията работи по две версии за убийството на Борис Борисов – Белята. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в събота. Служителите на реда проверяват версиите за интереси в криминалния бизнес и лични мотиви между криминално проявени лица.

Лазаров потвърди, че през последните години Борисов е попадал в полезрението на полицията заради тежко криминално престъпление, но не уточни какво е то. По думите му по-интересен е фактът за мястото, където е извършено убийството – близо до оградата на затворническото общежитие в Казичене.

"Към момента сме затруднени да изясним с кое лице, изтърпяващо ефективна присъда - лишаване от свобода, се е срещал Борис Борисов. Към момента няма как да получим адекватна и обективна информация, тъй като на мястото нито има камера, а и самият район се охранява от лица, изтърпяващи ефективна присъда лишаване от свобода, което за мен е малко озадачаващо", каза още Лазаров.

Убийството е станало непосредствено до оградата, а наблизо е имало лица, които са изтърпявали ефективни присъди за лишаване от свобода.

"Анализирайки ситуацията, това се оказва много добра явка за срещи, тъй като няма камери и близки лица в района. Ние работим по разкриване на конкретното престъпление, но реално изпитваме обективни трудности, тъй като не можем да установим с кого е провеждан среща", посочи главният секретар на МВР - Светлозар Лазаров.

Тай е категоричен, че срещата е имала криминален характер.

"Според вас, криминално проявени лица, когато се срещат по конспиративен начин - каква е целта на срещата? Според мен - целта не е да си говорят за плетки и за риба. Вероятно е ставало дума за срещи, свързани с криминален бизнес".

Припомняме, че сигналът за разстрела на бившия автомобилен състезател Борис Борисов-Боби Белята бе получен на тел. 112 в четвъртък вечер около 21.30 часа. Тялото му бе намерено до колата му, в близост до бензиностанция край езерото в Казичене. 

Той е бил арестуван през 2009 г. в хотел „Кемпински Зографски" в рамките на операция на ГДБОП срещу група за търговия с наркотици, изнудване, лихварство и грабежи, свързана със Златомир Иванов - Златко Баретата. Други информации го свързват с Христофорос Аманитидис-Таки.

#Светлозар Лазаров #Борис Борисов #Казичене #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »