Порошенко: Убиха Немцов, защото щеше да докаже руската намеса в Украйна

Порошенко: Убиха Немцов, защото щеше да докаже руската намеса в Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският опозиционен лидер Борис Немцов е бил убит, защото е възнамерявал да докаже намесата на Русия в украинската криза. Това мнение изказа президентът на Украйна в събота Петро Порошенко и изтъкна, че яростният критик на президента Владимир Путин му е казал преди няколко седмици, че има доказателство за ролята на Русия в украинската криза и че ще го разкрие.

„Той каза, че ще разкрие доказателство за намесата на руските въоръжени сили в Украйна. Някой явно много се е уплашил от това...Те го убиха", каза Порошенко в ефира на телевизионния канал "112 Украина" по време на посещение в град Виница, допълвайки, че Борис не се е страхувал да разкрие доклада, но палачите му са били много уплашени.

Немцов се явява символ на руснаците, които се отнасят към украинците искрено и с уважение. Човек, който се бори и се отдаде за защита на свободата на своята страна, изтъкна още той, цитиран от "Ройтерс".

Междувременно бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили заяви, че не е изненадан от убийството на Немцов. „Изненадан съм, че него убиха по-рано", подчерта той, предаде Der Spiegel.

Саакашвили също каза, че Немцов е подготвял доклад, който е щял да информира руската общественост за участието на Русия в конфликта в Източна Украйна.

Припомняме, че Борис Немцов беше разстрелян в центъра на Москва в петък вечер. Той е бил убит с няколко изстрела в гърба. На мястото на разстрела са намерени шест гилзи. Поне четири куршума са попаднали в тялото на руския опозиционер. Убийството е извършено в 23,40 часа на Москворецки мост в центъра на руската столица.

#Петро Порошенко #Украйна #Русия #Борис Немцов #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"