Москва предполага: Немцов е убит от радикални националисти

Москва предполага: Немцов е убит от радикални националисти
Снимки: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Радикални националисти вероятно са убили видния опозиционер Борис Немцов в центъра на Москва в петък вечер. Това съобщи източник от правоохранителните органи в Русия, цитиран от Интерфакс. „Ред признаци дават основание да смятаме, че убийството не е извършено от професионалисти, а от ултрадесни радикали, които смятат за противници и действащата власт, и политическата опозиция", заяви източникът.

Откритите на местопрестъплението гилзи от патрони също носят следа - те са произведени в различни оръжейни заводи, а организираната престъпност по принцип има възможност да купува цели партиди боеприпаси. „По всичко личи, че хората, стреляли по Немцов, нямат стабилни канали за доставка на оръжия”, заключи събеседникът на агенцията.

Руските власти са категорични, че мястото на убийството е било внимателно подбрано, а маршрутът на Немцов „очевидно“ е бил предварително известен на „организаторите и извършителите на убийството“.

В същото време, руската телевизия Life News цитира свои източници, според които Немцов може да е убит като отмъщение за това, че е накарал жена да направи аборт.

#Борис Немцов #Русия #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници