Анатема за врачки, екстрасенси и икуменици

Анатема за врачки, екстрасенси и икуменици
A A+ A++ A

На Православна неделя, първата неделя от Великия пост, пловдивският митрополит Николай с присъщия си категоричен тон преведе църковните постулати на съвременен език и анатемоса всички отстъпници от правата вяра.

За Божествена Василиева литургия в митрополитския храм "Света Марина" бяха дошли хора с икони, изнесени бяха за поклонение свети мощи и чудотворни икони, съхранявани в епархията. Празникът, учреден още през 842 година от император Михаил Трети, отбелязва победата на Православието не само над иконоборческата ерес, но и над всички други ереси.

Дядо Николай раздаде по този повод на всички присъстващи осветени от него икони с образа на Света Богородица.

В проповедта си владиката бе повече от ясен, като обяви всички други форми и организации извън църквата за вторични и постави на първо място светата вяра. Той анатемоса всякакви врачки, екстрасенси, а също и хората, които се допитват до споменатите служители на Сатаната, за да узнаят бъдещето си.

"Няма място в православието онзи, който се съмнява в основните му постулати", отсече дядо Николай.

Той разясни и икуменизма, който слага Православната църква на една плоскост с всички други християнски вероизповедания, след което анатемоса и онези, които го поддържат. Дядо Николай скастри остро миряните, поддаващи се на влияния, насаждани включително и от медиите, които поставят църквата в положение на културен продукт.

#дядо Николай #врачки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"