HTC One M9 носи подобрена камера и обновен хардуер

HTC One M9 носи подобрена камера и обновен хардуер
A A+ A++ A

Както очаквахме, събитието на HTC на мобилния конгрес беше фокусирано върху наследника на смартфона One M8, но до голяма степен устройството ни беше познато след многобройните неофициални детайли, които се появиха предварително в интернет. Като цяло става дума за еволюционни промени, които адресират някои от основните оплаквания на потребителите.

Разбира се, ъпдейт са получили и хардуерните характеристики и смартфона вече използва новия осемядрен 64-битов чипсет Snapdragon 810 в комбинация с 3GB RAM. Диагоналът на екрана е останал непроменен – 5”, а освен това е запазена и резолюцията от 1080p. Промени няма и в дизайна, който вече донесе многобройни награди на One M8, но все пак са направени допълнения, които го подобряват. Така например бутона за включване е преместен върху дясната страна на корпуса за по-лесно достигане.

Компанията е променила леко профила на смартфона като страничните повърхности вече не са толкова заоблени, а освен това е добавила втори цвят към корпуса, който създава интересен ефект, особено в комбинация с различната текстура на задната страна и страничните повърхности. Основната камера вече е с резолюция 20.7МР и е предпазена от сапфирен кристал, а снимките могат да бъдат подобрени с нов редактор на изображения. Предната камера е с UltraPixel сензор, който може да улови до 300% повече светлина.

Компанията е добавила и технология на Dolby към предните стерео говорители за още по-впечатляващ звук. Всичко се управлява от интерфейса Sense 7, който по-късно през годината ще достигне и до други телефони на компанията. Продажбите на HTC One M9 ще започнат в средата на март.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"