Местан: Без ДПС сега Борисов щеше да е в оставка

Местан: Без ДПС сега Борисов щеше да е в оставка
A A+ A++ A

Заявяваме категорично несъгласие с политиката на репресии на кабинета Борисов-2, но не сме поставяли и няма да поставяме като условие за подкрепата си каквато и да е сделка с Бойко Борисов, каза във Велико Търново лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от "Дарик".

„Редно е кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки и политически уволнения", отбеляза той.

По думите му в случая става дума за политическа поръчка на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, която се изпълнява от кабинета.

Местан отбеляза, че в партията няма драма за това, че ДПС е подкрепило дълга и бе категоричен, че Движението не е поставяло условия, за да подкрепи ратификацията на дълга. Той прогнозира, че и занапред може да има драматични гласувания, които да разместят позициите на управляващите и опозицията в парламента.

"Ако ДПС не гласуваше в Народното събрание за плоския данък, за пенсионната реформа и накрая за дълга, днес щяхме да бъдем в режим на оставка на господин Бойко Борисов", коментира Лютви Местан.

„ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност, но няма да ни видите като част от евразийската опозиция в 43-то Народно събрание", подчерта Местан.

#ДПС #Лютви Местан #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"