В търсене на съвършенство

В търсене на съвършенство
A A+ A++ A

На пръв поглед HTC One M9 може лесно да бъде объркан със своя предшественик. Същият корпус от масивен алуминиев блок, същите предни високоговорители, същата форма, която приляга в ръката така, сякаш винаги е била там. Това е нов поход на тайванската компания, който цели да репликира подобната стратегия на автомобилните производители, която води до обновяване на техническите характеристики, но запазване на постигнатия вече класически дизайн.

И наистина One M8 вече може да се нареди сред смартфоните с дизайн, който ще остане в историята, затова не е изненадващо, че HTC не бърза да го промени, а вместо това предпочита да прави малки промени, които да адресират потребителското мнение. В резултат на това One M9 има малко по-различен профил с по-изразени страни които помагат за по-доброто му захващане, а бутонът за включване е преместен върху дясната страна.

В ръката смартфона се усеща почти като One M8, но по-малко хлъзгав. Компанията е решила да добави и втори цвят към корпуса на определени варианти, което е приятен акцент. Важното е, че премиум усещането на One M8 е запазено, а възможностите – подобрени. В алуминиевия панел са поместени по-бързия чипсет Snapdragon 810, 3GB оперативна памет и нова 20МР камера, която работи толкова бързо, че чак е невероятно. Тя използва сензор с необичайното съотношение 10:7 и се е сдобила с опция за снимане в RAW и запис на 4K видео.

За скоростта вероятно на помощ са привлечени ISP чиповете на процесора на Qualcomm, но заради краткото време с телефона не успяхме да проверим какво точно е качеството на новата основна камера. Надяваме се това да се промени скоро, но сме убедени в способностите на предната камера, която на практика е старата основна. Друго подобрение е увеличаване на капацитета на батерията, което е точно обратното на това, което направи Samsung с Galaxy S6. Заедно с това размерите на устройството са намалени малко в сравнение с тези на One M8, а освен това прави впечатление и новата конструкция на предпазителите на говорителите, които вече са едно цяло с рамката около екрана.

Интерфейсът също е получил нови функции, но те не са кой знае колко революционни. Например включена е поддръжка за теми, която дава на потребителите възможност за променят почти всеки един аспект от интерфейса на телефона – икони, шрифтове, изглед на вградените приложения, звуци и др. Включен е уиджет, който предлага набор от най-често използваните приложения според местоположението на телефона, а освен това включва и предложения за нови. Редакторът нa изображения също се е сдобил с нови и интересни ефекти, които в действителност бихме използвали, а това е добър знак. Това са първи впечатления, които с радост е разширим след като се запознаем по-отблизо с устройството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"