Посланикът ни в Русия: България опростява визовия режим за руснаци

Посланикът ни в Русия: България опростява визовия режим за руснаци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посланикът на България в Русия Бойко Коцев съобщи, че България ще опрости визовия режим за руски туристи през 2015 г. Той уточни, че става дума за преференциално получаване на визи за хората, които вече са посещавали страната ни и не са нарушавали визовия режим. 

„Предвиждаме ако човек е бил вече е бил в България и всичко е било нормално, то да му издадем многократна виза за годината – това е особено облекчение зад децата, които идват с родителите си. Аналогични мерки се планират за хората, които имат имоти – издаване на многократна виза до 3 години“, коменитра Коцев, цитиран от РИА Новости.

Русия е на четвърто място в туристическия поток в България. Миналата година 650 000 руски туристи са посетили България, което е само с 1% по-малко в сравнение с 2013 г. Над 400 000 руснаци имат недвижимо имущество в страната.

В началото на февруари  министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на външните работи Даниел Митов се споразумяха  процедурите за издаване на туристически визи за граждани на Руската федерация, Украйна, Беларус, Казахстан, Армения и Грузия да бъдат облекчени. 

Решението е очаквано, като целта е да се насърчат посещенията на граждани от традиционни пазари като Русия и Украйна. То е и част от мерките за противодействие на негативната тенденция за спад на ранните записвания от тези страни за сезон лято 2015 г.

#Бойко Коцев #Коцев #руски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »