Полицията обеща да освободи приятелката на Немцов в сряда

Полицията обеща да освободи приятелката на Немцов в сряда
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Приятелката на убития Борис Немцов, Анна Дурицкая, която е станала свидетелка на убийството му, заяви, че властите обещават да я пуснат в сряда.

„Сега казват, че може да ме пуснат в сряда“, съобщи Дурицкая пред радио ”Ехото на Москва”. 

Пряката свидетелка на убийството на Борис Немцов заяви, че няма да успее да отиде на погребението му увъв вторник, тъй като все още не може да излезе от апартамента, където се намира под охрана.

Разследващите съобщиха, че знаят как изглежда килърът на Немцов. Фотороботът е изготвен по описанията, дадени от Дурицкая и свидетеля Виктор М., който се намирал на около 80 метра от местопрестъплението и след изстрелите се притичал на помощ. По думите му Немцов е издъхнал буквално в ръцете му. Анна Дурицкая е била в шок.

"Търсим мъж с ръст 170-175 см, нормално телосложение, късо подстриган, тъмнокос. Бил е облечен със сини дънки и кафяво яке", казва пред Lifenews.ru източник от следствието.

Източници от разследването на убийството на опозиционера коментираха, че покушението срещу Борис Немцов може да е било извършено от непрофесионалисти, съобщи „Коммерсант“.

Те уточниха, че Немцов е застрелян в гръб, като в тялото му са попаднали четири от шест изстрелни куршума. Един от куршумите е попаднал в сърцето, тази рана е причинила смъртта. Стрелецът е използвал патрони с калибър 9 милиметра, изработени в различно време от различни заводи. Четири от патроните са били изработени през 1986 година от Юриевския механичен завод в Челябинска област, а другите два- през 1992 година в Тулския завод за патрони. Това свидетелства, че престъпникът е имал ограничен достъп до боеприпасите, които обикновено се доставят в пачки по 50 или кутии по 1000 броя. Убиецът вероятно е използвал пистолет „Макаров“ или газов пистолет „Иж“ , преустроен за стрелба с бойни патрони.

#Борис Немцов #поклонение #шествие #Анна Дурицкая #Дурицкая #Немцов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »