Кери заплаши Москва с последствия, ако не спазва споразумението за Източна Украйна

Кери заплаши Москва с последствия, ако не спазва споразумението за Източна Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди руския външен министър Сергей Лавров, че Москва и подкрепяните от нея сепаратисти в Украйна трябва да приложат плана за прекратяване на огъня или да се изправят пред последствия, които ще засегнат руската икономика, предаде Ройтерс.

Джон Кери обяви, че споразумението за прекратяване на огъня трябва да бъде спазвано във всички райони на Украйна, включително в град Дебалцево.

"Ако това не се случи, ако продължат да съществуват тези широки райони, в които споразумението не се спазва, неизбежно ще има още последствия, които ще окажат допълнителен натиск върху вече изпитващата затруднения руска икономика", заяви Кери.

Държавният секретар на САЩ изрази надежда разговорите му с руския му колега Сергей Лавров в Женева да помогнат за постигането на така нужната промяна за спиране на сраженията в Украйна, предаде AФП.

„Аз силно се надявам това в действителност да се окаже началото на промяна, която ще донесе подобрение на всички“, каза Кери пред журналисти, след срещата с руския външен министър.

 

#Джон Кери #заплаши #Москва #последствия #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"