Националният трибагреник се развя под камбанен звън на 3-ти март

Националният трибагреник се развя под камбанен звън на 3-ти март
A A+ A++ A

Националният трибагреник бе издигнат пред паметника на Незнайния войн и базиликата "Света София" по случай 137-годишнината от Освобождението на България. На церемонията за националния празник 3 март присъстваха много граждани, политици и дипломати.

Държавният глава Росен Плевнелиев направи преглед на строя. Пред гвардейските части бяха българският патриарх Неофит, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на отбрана Николай Ненчев.

По-рано днес в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" беше отслужена света Литургия. Негово Светейшество Българският патриарх Неофит оглави Благодарствения молебен по повод Националния празник.

Много граждани влязоха в храма да запалят свещ за здраве и благополучие, сред тях и Н.В. Симеон Сакскобургготски.

"Уроците на свободата се учат цял живот", каза на излизане българският патриарх. Много е важно, добави той, младите хора да бъдат на пътя, който води към щастие и благоденствие.

Началникът на почетния караул официално посрещна държавния глава и върховен главнокомандващ. Росен Плевнелиев поздрави строените представителни части, съставени от гвардейци, на площада пред Паметника на Незнания войн. Под звуците на Националния представителен духов оркестър гвардейците донесоха националния трибагреник, за да го издигнат на това знаково за България място.

Традицията на това място да са тържествените държавни церемонии е след 1989 г., а Паметникът на Незнайния войн е издигнат на 22 септември 1981 г. по случай 1300 годишнината от създаването на Българската държава.


#Росен Плевнелиев #национален празник #3-ти март

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"