Шефът на ФБР: Интернет ни направи съседи

Шефът на ФБР: Интернет ни направи съседи
A A+ A++ A

"Престъпността направи света по-малък особено след интернет, така че Америка и България са съседи и трябва заедно, ръка за ръка, да вървим, за да може никой да не избяга от отговорност" - това каза шефът на ФБР Джеймс Коми след разговора си с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Ще направим всичко възможно да продължим да работим успешно с България, подчерта Коми.

Премиерът Бойко Борисов също потвърди: ще продължи добрата работа с ФБР.

"Ще продължи добрата работа, която имахме и с предишния директор и ще бъде добър наш приятел в общите операции, в които действаме с ФБР и в момента", бяха думите на Борисов.

Премиерът уточни, че с директора на ФБР са разговаряли около час по теми, свързани с борбата с организираната престъпност, киберпрестъпленията и са си припомнили операциите, които навремето са правили заедно.

Коми обърна внимание, че е започал наскоро своя десетгодишен мандат като шеф на ФБР и още в началото идва на посещение в България. Той посочи, че връзката със страната ни е изключително здрава.

По време на визитата си у нас Кони ще се срещне с вътрешния министър Вучков, с главният прокурор Сотир Цацаров и с шефа на ДАНС Владимири Писанчев.

#киберпрестъпления #престъпност #интернет #ФБР #Джеймс Коми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"