Меркел и Юнкер са срещу нова спасителна програма за Гърция

Меркел и Юнкер са срещу нова спасителна програма за Гърция
Ангела Меркел и Жан-Клод Юнкер. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отхвърлиха исканията на управляващите в Гърция за нова спасителна програма.

"Фокусът сега трябва да бъде върху изпълнението на постигнатото в Еврогрупата споразумение за продължаване на настоящата програма", категорични бяха двамата на среща в Брюксел, предаде БНР.

Жан-Клод Юнкер смята, че на този етап е преждевременно да започват разговори за нова програма - това, по думите му, са спекулации, които трябва да се избягват - както трябва да се избягват и едностранни мерки от гръцка страна.

Финансовите министри от еврозоната нямат планове да обсъждат евентуален трети спасителен финансов пакет за Гърция на предстоящата среща на Еврогрупата на 9 март.

По-рано  испанският министър на икономиката Луис де Гиндос посочи за втори пореден път от началото на седмицата, че Гърция е малко вероятно да бъде в състояние да се върне на капиталовите пазари през юни, когато изтича 4-месечното удължаване на настоящата спасителна програма и това вероятно ще наложи обмисляне на трети пакет с финансова помощ за Атина в рамките между 30 млрд. и 50 млрд. евро.

 

#Жан-Клод Юнкер #Ангела Меркел #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"