Мисия на МВФ е на посещение у нас до 13 март

Мисия на МВФ е на посещение у нас до 13 март
A A+ A++ A

Редовната мисия на Международния валутен фонд е на посещение в България в периода от 4 март до 13 март, включително, съобщиха от Министерството на финансите.

Целта на мисията е да бъдат дискутирани основните краткосрочни и средносрочни макроикономически прогнози и допускания, политиките за осигуряване на икономически растеж, двигателите на икономическо възстановяване и други.

По време на мисията експертите от МВФ ще проведат срещи с министъра на финансите Владислав Горанов, заместник-министрите на финансите Карина Караиванова и Кирил Ананиев, експерти от МФ, както и с представители на Българска народна банка. Ръководител на мисията на финансовата институция за България е Мишел Шанън.

Oсновният извод от мисията на МВФ, проведена през юни 2014 г., бе, че политическата несигурност остава един от основните рискове за страната. Тогава Мишел Шанън призова за бързо размразяване на спрените европейски програми, намаляване на държавните разходи и подобряване финансите на държавните предприятия от енергийния сектор. Критика имаше и към спряната пенсионна реформа и в частност към замразената възраст за пенсиониране.

#Международния валутен фонд #МВФ #Мишел Шанън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"