В БОРКОР са давани бонуси, работили извънредно

В БОРКОР са давани бонуси, работили извънредно
Ситуацията с корупцията в България Румен Миланов описа с думите: „Като има ръка, която дава, винаги ще има ръка, която да взема“. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

В БОРКОР са давани бонуси, защото служителите са изпълнявали по няколко длъжности едновременно, работили са в събота и неделя, включително са пренасяли бюра, заяви шефът на звеното Румен Миланов.

Пред БНТ в сряда той потвърди, че е раздал допълнителни пари на хората си, и обяви, че общият им размер е 40 000 лева.

„В БОРКОР работят 10-12 души, на които са изплатени общо 103 000 лв. през миналата година за заплати и бонуси за 40 000 лева“, разказа Миланов.

По-рано сайтът „Медиапул“ писа, че в БОРКОР са раздадени бонуси за 42 500 лева и нови 60 311 за „други възнаграждения и плащания за персонала“, за които Миланов не говори. Това вдига двойно първоначалния бюджет за заплати от 103 000 лева.

Самият Миланов твърди, че бонуси не е вземал. Средногодишният щат в БОРКОР за 2011 г. е бил от 7 души, за които са отишли по-голямата част от разходите за заплати и бонуси, а не 10-12 души.

Веднага след публикуването на информацията за бонусите премиерът Бойко Борисов заяви, че ако в БОРКОР са вземали допълнителни възнаграждения, то те ще трябва да ги върнат.

Румен Миланов разказа още, че има „кандидати бол“ да работят в БОРКОР, но ще бъдат назначени едва 40 души, след като има готовност за това. Той заяви, че няма видими резултати от работата на БОРКОР, защото е сложен проект и е започнал от „гола поляна“.

Експертът от германското министерство на вътрешните работи, който е консултант, също искал първо да се „изгради къщата“ и след това да се пълни със съдържание.

Миланов посочи, че се гордее с този проект, защото в него имало три уникални неща: самата информационна технология, противодействието на корупцията чрез комплексно въздействие и изграждането на модерна администрация, която била чужда за практиката в България в момента.

Ситуацията с корупцията в България Румен Миланов описа с думите, че „като има ръка, която дава, винаги ще има ръка, която да взема“. Неговата цел била да се плесне ръката, която давала.

Той още веднъж мотивира намерението центърът първо да се заеме с обществените поръчки. В отговор на въпрос дали ще се провери хонорарът на Ахмед Доган за проекта „Цанков камък“, каквото намерение беше обявил преди време, в сряда Миланов каза, че „на този етап това не е важното“, по-значим е въпросът с обществените поръчки.

#БОРКОР #Румен Миланов #бонуси #премиер #Бойко Борисов #България #Ахмед Доган #Цанков камък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »