Стотици почетоха паметта на убитата Вероника

Стотици почетоха паметта на убитата Вероника
Вероника Здравкова
A A+ A++ A

Стотици търновци се събраха край паметника „Майка България” в старата столица, за да подкрепят подписка с искания за обезопасяване на района, където бе убита 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

По-рано през деня от прокуратурата във Велико Търново съобщиха, че основната версия за убийството на 23-годишната студентка е грабеж.

Събралите се хора, сред които колеги на Вероника от работата и университета, споделиха, че са потресени от жестокото престъпление.

Инициаторите на подписката, която ще бъде внесена в Общинския съвет, настояват да се монтират осветление и камери в района от Автогара „Юг” до жп гарата в града. Предлага се и в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията. От гражданския комитет настояват още се освети и обезопаси с камери и пътят от ректората до Художествената галерия „Борис Денев” (Конниците).

Според източници на регионалното издание Velikotarnovoutre.bg на 28 февруари, вечерта на изчезването, Вероника е получила месечната си работна заплата и в себе си е имала изтеглени пари в наличност. Когато трупът й бе намерен обаче полицията е установила липса на документи, пари и телефон.

Криминалистите са убедени, че Вероника е убита същата вечер, когато си е тръгнала от магазина, в който е работела. Тогава тялото е било завлечено и хвърлено в Янтра. Престояло е три денонощия във водата, сочи аутопсията.

Причина за смъртта са множество удари по предната и задната част на главата, нанесени с предмет подобен на брадва, докладват патоанатомите. В резултат на жестоките удари студентката е получила фрактура на челюстта.

#Вероника Здравкова #убийство #Велико Търново #подписка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"