Ден на траур във великотърновския университет

Ден на траур във великотърновския университет
A A+ A++ A

Ден на траур обявиха днес във Великотърновския университет в памет на убитата студентка Вероника Здравкова. Всички занятия започват с минута мълчание.

Доц. Венета Христова, която е преподавала на Вероника във ВТУ, споделя: „Тя беше изключително отговорен човек, целенасочен в професионалното си обучение. Ние загубихме един добър бъдещ специалист”.

Скърбят и в родния град на момичето Никопол. В гимназията “Христо Ботев”, където Вероника се дипломирала с пълно отличие преди 5 г., разказват, че е ебила задълбочена и не спирала да търси нови знания. Всичко ѝ вървяло - по математика с лекота решавала сложни задачи, силна била и в хуманитарните науки. "Отличаваше се с интелект, но никога не парадираше сред съучениците си. Абсолютен отличник, а толкова тиха, скромна", разказва учителка.

Близки до семейството на Вероника споделят, че едва се решили да съобщят за трагедията на по-голямата ѝ сестра Мирослава, която очаква бебе през април.

Никой от персонала на магазина, в който работела студентката, не минавал по опасната пътека между гарата и южния пътен възел към града, освен още една служителка. Но тя ползвала маршрута само по светло, а вечер чакала автобуса.

Вероника предпочитала да ходи пеша. Във фаталния ден избързала, а колегите й тръгнали с кола в друга посока.

"Нямаше притеснения да разговаря с непознати, затова и беше наета. 7 месеца работи при нас", обяснява управинтелят Георги Недев.

Според местните медии мъж с черен автомобил е обикалял в района, където е станало убийството.

Множество удари с тъп предмет по главата са причинили смъртта на 23-годишната Вероника Здравкова, сочи аутопсията на тялото. Убиецът я удрял с особена жестокост отзад по главата и по лицето.

#Вероника Здравкова #траур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »