Следователят Петьо Петров хвърли оставка

Следователят Петьо Петров хвърли оставка
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Следователят Петьо Петров е хвърлил оставка. Това стана ясно в началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет. Главният прокурор Сотир Цацаров е посочил, че тази сутрин шефът на Столичната следствена служба Петров е подал молба за напускане на съдебната система, съобщи "Правен свят".

Молбата на Петров, известен с прозвището си Пепи Еврото е с предизвестие и желанието му е да бъде освободен от 5 април.

Петров е посочи, че подава оставка като магистрат заради лични причини. По думите му психолозите препоръчвали на 5-6 години човек да си сменя работата.

Оставката му нямала общо с проверката, която започна в прокуратурата след окончателната оправдателна присъда на Върховния касационен съд по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров.

В решението си съдът изрично посочи, че Петров, който е основният свидетел на прокуратурата, е провокирал подсъдимите да дадат подкуп. Според върховните магистрати в случая става дума "за емблематичен пример на полицейска провокация, инсценирана и проведена с участието на свидетеля П. Петров под ръководството на лица от службите за сигурност, полицията и държавното обвинение".

Петров застана начело на Столичното следствие в началото на мандата на Сотир Цацаров и беше назначен от тогавашния градски прокурор Николай Кокинов. По-късно Столичното следствие ръководеше ключови разследвания, сред които това за "убийството на Делян Пеевски", делото за длъжностното присвояване от Корпоративна търговска банка (КТБ), разследването срещу бившия председател на Народното събрание Христо Бисеров.

#оставка #Петьо Петров #следствие #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"