Няма заподозрян, няма и задържан за убийството на Вероника

Няма заподозрян, няма и задържан за убийството на Вероника
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма задържан, няма и заподозрян за убийството на 23-годишната Вероника Здравкова от Велико Търново. Това стана ясно от наблюдаващият прокурор Цани Попов, цитиран от Дарик. Той опроверга тиражираните информации, че за тежкото престъпление има арестуван.

Припомняне, в четвъртък следобед се появи информация, че полицията е задържала мъж с прякор Слона, който вероятно има и съучастник. Като основна версия бе извадена тази за убийство с цел грабеж, а като вероятните извършители бяха посочени група клошари.

Провеждат се разпити на близки на момичето и на множество хора, които живеят в района на жп гарата, където бе открито тялото на Вероника. Разследващите работят по няколко версии, включително убийство с цел грабеж, престъпление заради личен мотив или случайно убийство.

От прокуратурата информират още, че не са открити дамската чанта и телефонът на студентката, както и оръжието на престъплението.

На днешния пети март стана ясно също, че образуваното на 3 март досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишленото умъртвяване на Вероника Здравкова е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура - Велико Търново. Наказателното производство се води по чл. 115 от НК (Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години).

Във Великотърновския университет днес бе ден на траур.

Студентката беше открита мъртва във водите на река Янтра в понеделник. Множество удари с тъп предмет по главата са причинили смъртта на 23-годишната Вероника Здравкова, сочи аутопсията на тялото. Убиецът я удрял с особена жестокост отзад по главата и по лицето. 

#Вероника Здравкова #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"