Русия даде старт на мащабни военни учения с над 2000 военни

Русия даде старт на мащабни военни учения с над 2000 военни
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Над 2000 военни и 500 единици военна техника ще вземат участие в мащабни военни учения в Южна Русия. Това стана ясно от РБК, позовавайки се на министерството на отбраната. Ще бъде тренирано противодействие на нападения на тактическа авиация, безпилотни самолети и поразяващи елементи на високоточно оръжие на условен противник, както и провеждане на разузнаване в сложна въздушна обстановка и условия на радиоелектронна борба", казва се в съобщение на Южния военен окръг.

Ученията ще продължат до 10 април, като ще се проведат на 12 полигона в Южен, Севернокавказки и Кримски окръг. Ще има тренировъчни дейности и в руски военни бази в Армения, Южна Осетия и Абхазия. Ще бъдат ползвани преносими ракетни комплекси, зенитна артилерия и ракети. Отличилите се по време на тези учения войници ще бъдат изпратени на международни военни игри в Краснодарск в началото на август.

На днешния пети март започват и учения в Калининградска област, в които ще вземат участие артилеристи от руски Балтийски флот. "В хода на полевите действия артилеристите ще изпълнят повече от 100 различни огневи задачи", казва се в съобщение на Западния военен окръг.

Припомняме, че в Южна Русия в края на февруари се проведоха учения за радиационна защита, в които взеха участие Крим, Кубан, Севастопол, Северна Осетия, Волгоградска област и база в Армения. В тях се включиха 1700 военнослужещи. 

Руското министерство на отбраната покани всички страни от НАТО на конференция по сигурността през април, като някои от тях се съгласили да вземат участие, съобщава "Комерсант".

#Русия #НАТО #военни учения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници