Янка Рупкина заплашва да се самозапали пред парламента

Янка Рупкина заплашва да се самозапали пред парламента
Снимка: www.slusham.com
A A+ A++ A

Култова народна певица Янка Рупкина заплаши публично да се самозапали в знак на протест пред сградата на парламента.  "Силна жена съм, мога да се запаля пред Народното събрание", каза Рупкина пред Нова телевизия в петък.

Тя добави, че министърът на културата Вежди Рашидов трябва да реши за нейната пенсия. "Ако смята, че заслужавам, да ми я дадат", сподели още Рупкина.

"Имам семейство. Аз не моля. Написала съм молба. Ако я уважат, уважат, ако ли не, ще им благодаря въпреки всичко. За тази държава аз съм дала себе си", ядосва се един от доайените на фолклорната музика.

"Хората си мислят, че аз съм милиардерка. Аз съм спечелила много пари, но те не са влезли в моя джоб", каза още именитата българка.

Припомняме, че емблематични звезди на българската естрада също остават без пенсия. Един от тях е големият български изпълнител - Борис Гуджунов. Тежко болният Гуджунов получава единствено пенсия за инвалидност от 220 лева, не и такава за прослужени години. Защото социалистическата Концертна дирекция не му е отчитала удръжките и осигуровките от хонорари. В подобна ситуация като него са още много изпълнителите, от същото поколение.

#Янка Рупкина #Борис Гуджунов #пенсия #Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"