Цветанов оцени оставката на Лазаров като достойна постъпка

Цветанов оцени оставката на Лазаров като достойна постъпка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След вчерашния призив на премиера от парламентарната трибуна мога да оценя oставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров като една достойна морална постъпка. Това каза Цветан Цветанов от ПГ на ГЕРБ в Народното събрание.

„Няма как да работиш в противоречие с премиера, ако той ти е поискал оставката“, заяви той. 

По-рано в ефира на бТВ Цветанов обясни, че след като Вучков е подал оставка, Борисов не е имал друг политически ход освен да поиска шефа на ДАНС и главния секретар да напуснат, тъй като в обществото се правели внушения за задкулисие с ДПС.

Цветанов определи предложението на Бойко Борисов в пленарна зала за нов шеф на МВР в лицето на Румяна Бъчварова като нестандартно. "Не бяхме разговаряли преди това", призна председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Той е казал на Румяна Бъчварова, че ще ѝ бъде много трудно и отговорно като вътрешен министър и че това не е привилегия. "Който е бил вътрешен министър може да сподели какви неприятности и несгоди има този пост", отбеляза той.

Цветанов обяви още, че който и да бъде назначен за министър на вътрешните работи, винаги ще има всякакви спекулации и внушения.

#Цветан Цветанов #МВР #оставка #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"