Заплашват Дурицкая с убийство, Немцов разследвал руските бойци в Украйна

Заплашват Дурицкая с убийство, Немцов разследвал руските бойци в Украйна
Анна Дурицкая
A A+ A++ A

Приятелката на убития руски опозиционен лидер, Анна Дурицкая, обяви, че е получила смъртни заплахи от неизвестни лица в Украйна, предаде РИА Новости.

Дурицкая е основен свидетел в разследването за убийството на Немцов. Тя е потърсила помощ от полицията в Украйна с настояване да се разследват заплахите.

По случая е започнато досъдебно разследване под наблюдението на главния прокурор на Украйна. В момента Анна Дурицкая се движи с охрана.

Ден преди да бъде застрелян пред Кремъл, руският опозиционер Борис Немцов е написал бележка, в която свидетелства за участие на руски бойци в Източна Украйна.

„Няколко десантчици от Иваново се свързаха с мен. 17 от техните колеги са убити. Не са получили парите си. Засега обаче се страхуват да говорят“, пише в бележката Немцов.

Борис Немцов е правил разследване за подкрепените от Москва сепаратисти в Източна Украйна. Той е имал информация, че загиналите в Украйна руски войници са от базата в Иваново, на 300 километра североизточно от Москва, където е разположена 98-а въздушнодесантна дивизия. Немцов се е опитвал да убеди роднините на войниците да проговорят пред обществеността.

#Анна Дурицкая #Дурицкая #Борис Немцов #Немцов #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници