Палестинец вряза колата си в група палестинци в Йерусалим

Палестинец вряза колата си в група палестинци в Йерусалим
A A+ A++ A
Петима души са в болница, след като палестинец насочи колата си срещу група израилтяни в Йерусалим. Пострадалите са без опасност за живота.
 
Инцидентът е станал към 10 часа местно време на границата между източен и западен Йерусалим.
Полицията посочва, че шофьорът е от източната част на града и се е опитал да прегази хората преди униформените да го прострелят.
 
В края на 2014 година, на фона на засиленото напрежение между израелците и палестинците, Йерусалим се превърна в сцена на чести автомобилни атаки срещу пешеходци. Засега обаче няма потвърждение, че днешният инцидент е нападение.
 
Според властите става въпрос за „терористична атака“. По време на инцидента улиците са били пълни с хора празнуващи еврейският празник Пурим. Кметът на Ерусалим Нир Баркат прикани жителите на града да се включат в планираните за днес тържества, защото "това е нашият начин да отговорим на тероризма - като продължим да водим нормален живот".

Днешното нападение става в навечерието на парламентарните избори в Израел. Преди дни палестинските власти гласуваха за спиране на сътрудничеството за сигурност с Израел.

#Йерусалим #палестинец #Атака #кола #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"