Цветанов: Не трябва да се променя изборното законодателство преди местния вот

Цветанов: Не трябва да се променя изборното законодателство преди местния вот
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не е удачно да се правят каквито и да било промени в изборното законодателство преди провеждането на местните избори. Това мнение изрази председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след консултации с държавния глава.

Той уточни, че това ще доведе до допълнителни внушения, манипулации от всяка една от политическите партии, която би могла да интерпретира, че изборното законодателство се прави само в интерес на управляващото мнозинство или на определена политическа сила.

Цветанов посочи още, че ГЕРБ иска да изрази категоричната си подкрепа за представеното от президента - за провеждане на референдум преди местния вот.

„Това, което беше договорено, е администрацията на президента и парламента да могат действително да изчистят съответните въпроси, които да бъдат приети в българския парламент, за да избегнем евентуалните спекулации и внушения за противопоставяне на президентската институция и законодателната", подчерта Цветанов.

По време на срещата не са били обсъждани оставките на главния секретар на МВР и председателя на ДАНС.

Освен Цветанов, участие в консултациите при Плевнелиев взеха и Делян Добрев, Милена Дамянова, Данаил Кирилов, Джема Грозданова, Пламен Манушев и Димитър Лазаров.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Росен Плевнелиев #изборно законодателство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »