Петков: Няма да се конкурирам с Първанов за лидерството

Петков: Няма да се конкурирам с Първанов за лидерството
снимка: БНТ
A A+ A++ A

Няма да се конкурирам с Първанов за лидерството. Това обяви Румен Петков в ефира на БНТ, след като стана ясно, че лидерът на АБВ е депозирал оставката си пред Националния съвет на партията.

„Можех да се кандидатирам за председател на друга патия преди 15 г. не виждам смисъл сега да го направя“, уточни Петков и допълни, че ако все пак бъде номиниран за поста, ще благодари за гласуваното му доверие.

Относно бъдещето на Георги Първанов, Петков посочи, че е убеден, че Първанов ще бъде номиниран отново да заеме поста.

Той уточни, че Уставът на АБВ не предвижда да се гласува оставката на Първанов по време на националния съвет, но той я е „приел за сведение“. От утре се предприемат действия за свикване на Изпълнителния съвет на партията. Освен членовете ще поканим съмишлениците и симпатизантите да очастват. Ще има допитване по въпроса“, посочи още Петков.
По думите му изборът ще бъде национален.

За кабинета на Борисов, Петков каза, че АБВ много сериозно предупреждават, че този начин на работа не може да донесе ефективност. "И в 4-те групи, които подкрепят кабинета, има липса на диалог. В енергетиката най-катастрофалното положение се задълбочава, например. Има някакви изблици без целенасочена стратегия за развитието на сектора", каза Петков като под изблици има предвид, че днес се казва, че ще правим газов хъб, утре казваме, че ще строим Набуко и т.н.

По отношение на оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, Петков коментира, че не е било редно номинирането на Бъчварова да става от парламентарната трибуна.

„Да се хвърли в Народното събрание номинацията (на Бъчварова – бел. Ред.), не коментирам парламентарната група на ГЕРБ, но увжението към коалиционните партньори“, посочи още Петков.

#Румен Петков #Георги Първанов #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"